Skip to main content

Къща за градски приказки: SoBAZAAR, Edition #2

Сещате ли се за аромата на ония лежерни пролетни следобеди в почивните дни, в които не бързаш за никъде, слънчевите очила ти служат не да се криеш от слънцето, а да му се насладиш още повече? Точно в един такъв хармоничен следобед се запътихме към вълшебно местенце в сърцето на София. За протокола: ден събота. Дестинация: SOHO.

Какво открихме там ли? 500 кв.м., 50 участници, 18 часа, 2 дена. Made with love, също така. Не, това не са случайни цифри от задача по математика. Това е второто издание на пролетния SoBAZAAR, който се проведе в рамките на уикенда, 25 и 26 април. 50-те участници се шириха в голямата, уютна SOHO къща (а и на двора) и посрещаха тълпите от ентусиазирани и усмихнати гости, дошли да разгледат безброй красиви, уникални, полезни и вкусни неща. Фокусът на базара бе еко, green, натурални продукти и естествени материали. Станахме свидетели на добре подбрана селекция от страхотен дизайн, мода, ръчно забъркана козметика, галещи небцето храни и напитки. Попаднахме в нещо като кипяща от любов и идеи работилница - и всичко това създадено от български творци и производители.

На третия етаж ни посрещна тихата красота и меланхолия на Serendipity – бижута от естествени материали, излезли изпод ръката на Катерина Сербезова. Кодът към нейната фина бижутерия: нежност, вълшебство, геометрия, скандинавска чистота.

1524067_830358273716373_4654680345708754663_o

От Артелие ни зарадваха с нова колекция макси поли в експресивни десени за сезон пролет/лято 2015 (има ли смисъл да казваме, че сме непоправими фенове на тази чувствена класика? А на точките?). При тях ще откриете още и casual рокли, неустоими шалове, пролетни туники и блузи.

inside4

За Евгения Цанкова накитите не са просто украшения, а пластики за тяло, провокиращи с размера и формата си. В нейните творения ни впечатли усещането за изчистеност, минимализъм и стремеж да се премине границата на обичайната употреба на материала, да се погледне отвъд функционалността му.

inside3

Чували ли сте за Shevitza? Може и да не сте чували, но важното е, че Vogue UK съвсем наскоро публикуваха техен модел шал. Ето какво споделят за себе си: „Намираме нашите шевици в антикварни книги и етнографски музеи. Заснемаме ги, дигитализираме ги и ги променяме, за да не бъдат вече стари и прашни. С тях правим 2D принтирани шалове и 3D принтирани бижута“. Гордеем се с тях!

inside (2)

Денонощието е твърде кратко, за да ви споделим всичките си впечатления от преживяването, наречено SoBAZAAR, затова спираме до тук. Ако сме ви вдъхновили и искате да разгледате цялата плеяда участници, надникнете тук.

Тръпнем в очакване на следващото SoBAZAAR издание, защото нямаме търпение да се запознаем с нови и нови идеи за по-красив, стилен и вкусен начин на живот! До нови срещи, SoBAZAAR!


Photo credits: Polina Ilieva Photography, Николай Стойков, SOHO, архив на авторите