Skip to main content

Fashion Days празнува Деня на Земята... всеки ден

22 април е специална дата. Над половин милиард души, пръснати по целия свят, на нея отбелязват международния Ден на Земята. Защото обичат своя свят и искат да го запазят зелен, щастлив и свободен.

Знаеш ли, че във Fashion Days можеш да откриеш стотици продукти от органични, рециклирани или изобщо щадящи природата материи? Имаме огромно разнообразие от модели както за мъже и жени, така и за най-малките. Това са дрехите и аксесоарите, които са много повече от моден хит или тренди попадението на сезона, те са осъзнат избор. Взет с любов и грижа към планетата. За да оставим нещо съзидателно след себе си, трябва и да дадем – от времето и вниманието си, от грижата и обичта си. Днес Fashion Days празнува Деня на Земята. Както всеки друг ден, но дори с още повече вълнение.

И за да отбележим заедно празника, позволи ни да те запознаем с някои от интересните тъкани, които можеш да намериш на сайта ни, само на клик разстояние от теб.

Органичен памук

Комфортен за носене досущ като останалия памук, но отгледан значително по-съзидателно, той е  супер издръжлив. Био памукът се засява върху чиста почва, която не се обрабoтва с химикали. Сбогом, пестициди и химични торове! Семената му следва да бъдат сертифицирано не ГМО. Посевите не бива да се докосват до токсични вещества. А готовата реколта се събира изцяло чрез естествени методи. Най-популярната тъкан сред онези, които щадят природата! Когато инвестираме в дрехи от органичен памук, знаем, че влагаме в изделия, които пестят на природата вредни емисии, вода и електричество.


FotoJet (14)

Тениска от органичен памук Only / Суитшърт с органичен памук Cheap Monday / Боди от органичен памук Guess


me

Тениска от органичен памук Selected Homme / Тениска от органичен памук O'Neill / Тениска с органичен памук Guess


Лиосел

Лиоселът е влакно, което се извлича от дървесна целулоза и образува изключително впечатляваща материя – 100% биоразградима, мека, не се мачка и за финал – издръжлива. Лиоселът се добива в устойчиви за природата свободни ферми. Материята се определя като по-фина от коприната и по-прохладна от лена, влакната му се антибактериални и не дразнят кожата.


FotoJet (15)

Риза с лиосел Mango / Рокля с лиосел Mango / Гащеризон с лиосел Next


FotoJet (16)


Рециклиран полиестер

Рециклираният полиестер представлява синтетична материя, произведена от рецикликлирани материали като пластмасови бутилки и текстилни остатъци. Изпъква със страхотна функционалност и здравина. Напомня на традиционния полиестер, но е по-щадяващ към околната среда като производствен процес.


FotoJet (17)


FotoJet (18)


Модал

Модалът е полусинтентична материя. Изработва се на основата на целулоза от букови дървета или друг вид дървесина. Понякога дори от водорасли. Ето как съвременните технологии се обединяват с естествените материали и ни поднасят страхотен продукт. Модалът е мек, устойчив, хипоалергичен и отличен за създаването на спортни облекла и аксесоари.


FotoJet (19)


c2524d6e-07d3-4fea-9d62-f083799eff6f