Skip to main content

Рокабили муза: Amy Winehouse

Изгледахме на един дъх двучасовия документален филм Amy, посветен на живота на Amy Winehouse – любима муза на мнозина и невероятен талант, отишла си обаче твърде рано. Дължим страхотното изживяване и потапяне в личността й на режисьора Asif Kapaida, когото познаваме още от 2011 с филма Senna – документален разказ за великия пилот на Формула 1, Ayrton Senna.

Просто ни се прииска да припомним незабравимия стил на Amy, защото нейният гений остави отпечатък не само върху музиката, но и в модата. Затова посветихме цяла кампания на великолепната Amy Winehouse.

https://www.youtube.com/watch?v=3su4q5fVGQg

Amy създава своята неподправена и разпознаваема визия – типичната обемна прическа, силно подчертан с черна очна линия поглед и къса, тясна рокля, а стилът й достига чак до ревютата на Dior и Chanel през 2007 и 2008.

Цялостният вид на певицата вдъхновява дизайнери, стилисти и хора на модата. Karl Lagerfeld пък я обявява за своя „неофициална муза“ за pre-fall колецията на Chanel от 2008 и показва моделите с типичните за Amy коса и черен грим.

"Тя е модна икона! Не е просто муза, тя е гениална. Един от най-великите гласове изобщо." Karl Lagerfeld

Бунтарският дух с винтидж привкус на певицата с кадифен глас отново е хит по подиумите, този път през 2012. По време на Paris Fashion Week дизайнерът Jean Paul Gaultier смело разхожда ято модели в драматичен грим и прическа-кошер, досущ като на Amy, но добавя и запалени цигари, както и бенки ала Marilyn Monroe.

Как да разпознаем почерка на Amy Winehouse? Рокли от 60-те, каре, точки, леопардови принтове, широки колани, висок ток на платформа... всичко това са отличителните знаци в неподражаемия стил на певицата.

Вдъхновете се от рокабили стила и пазарувайте сега от нашата специална кампания!

ПАЗАРУВАЙ >>


Credits: Getty Images