Skip to main content

Стилът на звездите: Justin Timberlake

FTD

Първият мъж в нашата поредица Стилът на звездите е една от най-известните поп звезди & мъжки модни икони, но това определено не означава, че той не е имал своите модни гафове в миналото. Помните ли някои от визиите или прическите на Justin Timberlake в *N Sync годините му?

Той научи много на тема Стил и смятаме, че най-после получи заслуженото признание за модна икона – така се роди очарователният джентълмен, който е Justin в момента. Нека проследим пътя на поп идола, който от лошо момче се превърна в галантен кавалер.

1. Фазата на странната мъжка банда. Всички са минали през нея – от Robbie Williams до Beyoncé: съмнителните модни избори на тийн идол. Спомняме си доста добре за Justin Timberlake и другите от неговата банда: развисените панталони, гащеризоните, ужасните шарки, прекалените цветове, платиненорусите къдрици (в комбинация с дебели тъмнокафяви вежди) и огромни обеци... е, така беше през 90-те. Тематичният стайлинг за бандата понякога проработваше, понякога не съвсем, но дори след напускането на *N Sync, Justin изпитваше неохота за изостави панталоните с паднало дъно зад гърба си.

collage THEN

2. Фазата Britney. Времето на аутфити, които си пасват! Щастливата двойка изпитваше нуждата да покаже на света специалната връзка, която има, чрез цветови комбинации, еднакви каубойски шапки, огромни слънчеви очила и, разбира се, захабен деним от глава до пети (включително и на аксесоарите). Единственото положително нещо за стила на Justin от тази епоха е, че този на Britney беше дори по-лош.

3. Фазата с шапките. Федората стана един от най-популярните аксесоари около 2000 г. и безспорно Justin Timberlake до голяма степен е отговорникът за този тренд. Той носеше такива шапки с абсолютно всеки аутфит - спортен, спортно-елегантен, официален – и всяка комбинация – броеница, кожено яке, скейтърски обувки... вероятно шапката е била твърде невероятен аксесоар.

4. Порасналата фаза. Най-накрая стигнахме до фазата, за която Justin заслужава похвала: премина към стила на изтънчен модерен джентълмен, залагащ на съвършенство в сферата на модата. Той свали показните елементи и заложи на дизайнерски решения: костюми от 3 части, черно + черно, вратовръзки, смокинги. С други думи цялата му визия претърпя елегантно преобразяване.

collage NOW5. Стил иконата. Днес той е една от най-забележителните модни икони и носи тази титла с такава гордост, с каквато и дизайнерските си костюми. Без значение дали става дума за безупречен елеганс, или за спортно-елегантна градска визия, Justin Timberlake винаги успява да постигне невероятен резултат. През последните няколко години негови вдъхновения са класическите стилни икони като Frank Sinatra, Dean Martin или Johnny Cash. Дори дрехите за световното му турне 20/20 Experience World Tour бяха създадени от самия Tom Ford, който напоследък сякаш е личният му стилист. За финал трябва да отбележим, че Justin най-накрая успя да открие перфектната прическа. Трудно е да определим дали пратиненорусите къдрици или прическата 0 номер беше по-ужасяващ момент, но за щастие и двата вече са история. Мисията е изпълнена!


Credits: Getty Images