Skip to main content

Стилът на звездите: Victoria Beckham

FTDВ най-новия ни блог пост за еволюцията на звездния стил отправяме поглед към Victoria Beckham – живото доказателство, че една жена може да покори модния свят, като същевременно се превърне в успешна бизнес дама с неповторим стил.

Фаза 1: Posh SpiceОсновната идея зад Spice Girls беше, че всяко от момичетата притежава специфичен характер, ето защо техните стил и модни визии бяха сравнително ограничени. Така и светът възприемаше Victoria тогава: Posh Spice (posh = луксозен, елегантен, шик). Някак си луксозният стил ѝ стоеше перфектно и определено нейната Spice визия се доближаваше до реалността най-силно от всички пет. Доста добре си спомняме прилепналите къси рокли в черно и бяло, късите поли с изрязани топове и запазената марка на Victoria – късата пригладена коса.

Фаза 2: Да станеш BeckhamVictoria и David Beckham са заедно от 1999 г. и още от този момент се знаеше, че са следващата кралска двойка в света на знаменитостите. Те често съчетаваха визиита си - белите цветове, кожените модели, подобни костюми), а понякога – дори и прическите (признаваме, че последното не беше най-добрата възможна идея).

collage THEN

Фаза 3: Да станеш модна иконаТя дефилираше по модния подиум, срещаше се с дизайнери, носеше все повече и повече модели от последните ревюта с висша мода, казано с други думи – пътят ѝ да стане модна икона беше предопределен. Където и да отиваше, за Victoria Beckham беше важно да получи внимание и красиви снимки на перфектния аутфит. Дори небрежният ѝ стил е някак елегантен: дънки със захабен вид, вталени сака, обувки с висок ток и слънчеви очила, всичко това комбинирано по безупречен начин.

Фаза 4: Да покориш АмерикаСлед като се премести в Лос Анджелис със своя съпруг-суперзвезда, Victoria усъвършенства визията на бляскава футболна съпруга с дизайнерски дрехи и чанти Birkin. Само късата платинено русата коса може би не беше най-удачният избор.

Фаза 5: Основаване на лейбълаЕдноименната марка е основана през септември 2008 г. През 2011 г. e дебютът ѝ на New York Fashion Week и през същата година печели наградата Designer Brand of the Year на British Fashion Wards. Модната линия на госпожа Beckham говори за изтънчен, луксозен и минималистичен шик – точно такъв, какъвто сме свикнали да излъчва самата тя.

collage NOW

Днес Posh Spice е кралица на непреходния и съвършен елеганс и, точно като една истинска модна икона, продължава да залага на минималистичен дизайн и стилни решения (като често моделите, които носи, са от собствените ѝ колекции). Историята на Victoria е успешен пример за талант, който не остава в сянката на David, а се разгръща с пълна сила. И нищо чудно - все пак дамата е кръстена на богината на победата!


Credits: Getty Images