Skip to main content

Трайното къдрене се завръща!

Точно така – трайното къдрене се завръща, но не по начина, по който го помните!

Когато чуете за трайно къдрене, в главата ви вероятно изскачат всички онези визии от 80-те на Madonna, Meg Ryan, Joan Collins и още редица дами, за които обемните прически с къдриците бяха запазена марка.

Kylie '80sТози път нещата са малко по-различни, а къдриците – по-свободни от преди. Трайното къдрене е в своята „дигитална“ ера. Вече няма нужда от вредни химикали, които да оформят къдриците ви; всичко е в ръцете на ролки, затоплени с помощта на инфрачервени лъчи. Стремежът днес е поддръжката да е по-лесна, а къдриците – разпуснати и „плажни“. Все пак кой не обича меки и свободно падащи вълни?

Perm is back_FTD

Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид, когато решите да заложите на трайното къдрене:

1. Размерът има значение… поне когато става дума за големината на къдриците ви!2. Актуален тренд е косата ви да стои небрежна, а не перфектно подредена.3. Най-безвредното къдрене е онова, при което не се използват амоняк, киселини и пероксиди.4. Винаги е по-лесно да постигнете определен резултат, ако носите снимка, която да покажете на фризьора!

А ако съвсем случайно все още се съмнявате, че трайното къдрене се завръща, само хвърлете поглед към Kylie Minogue – момичето с русите къдрици. Както самата тя казва…

Kylie's new perm

… "Някои неща не се променят"

#curls #backtobasics


Credits: Getty Images // Instagram