Skip to main content

#hiFIVE пауза: Ана Динкова

Тя е от онези харизматични жени, които няма как да не забележиш дори в огромна тълпа. Първо те впечатлява осанката, после фиксираш усмивката и накрая ти се иска да излъчваш същата енергия и любознателност като нея. Като Ана Динкова. Познаваме я най-вече като щастлив създател и собственик на Ana’s Handbag. В блога й можеш да откриеш всичко, което я вълнува, защото свободата на теми и мнения е нейно кредо. А иначе е политолог по образование. Запознай се с Ана и нейните любими #hiFIVE мигове.

1. Опиши се с 5 думи. Любопитство, ентусиазъм, бъбривост, взискателност и щипка безпорядък.

2. #hiFIVE сутрин или вечер?Откакто станах родител – 24/7 – трябва да съм винаги в бойна готовност.Иначе в един идеален свят: вечер, по възможност лятна и топла, с морски бриз, с приятели, хлапетата да си играят, без да правят много мизерии, зарити крака в пясъка, чаша добре охладено бяло вино и нещо леко за похапване.Ако трябва да съм сериозна: #hiFIVE е състояние на духа; едно време мама казваше, че всеки човек има два основни избора в живота си: да бъде недоволно мрънкало или да бъде усмихнат и деен човек.

3. За коя актуална тенденция в модата би казала #hiFIVE ?Ако трябва да се спирам само на едно нещо: денимът, категорично!Ако мога да си позволя повече от една тенденция, то харесвам „приемането“ на еко-кожата, особено тази с косъм, и постепенното й налагане вместо истинската кожа с косъм; завръщането на женствените силуети – по-пищните поли, талиите, обгърнати с колани, красивите обувки на висок ток; изчистените линии и функционалните ежедневни (пък и не само) дрехи, вдъхновени от спортното облекло; пъстрите десени и смелото комбиниране на различни щампи и материи. Всъщност харесвам времето, в което живеем заради изключителното голямо разнообразие и свободата, с която разполагаме – т.е. можем да носим всичко, което пожелаем според настроението ни – от спортен екип до пищна флорална рокля от шифон а ла 70-те, от кожени рокерски дрехи до малка черна рокля и перли.Иска ми се да се завърне отношението на хората към шивашкото майсторство, не само към модата на деня и тенденциите за настоящия сезон, т.е. да се цени ръчният труд и качеството и те да бъдат в основата на избора - от красиво изработеното бельо до майсторски изработената рокля или ръчно направените обувки и аксесоари.

4. Кой, според теб, ще спечели #hiFIVE състезанието ни за звезди?Александра Жекова.

5. Сподели снимка на свои #hiFIVE моменти и ни разкажи за тях.Много е трудно да избера само един момент. Затова избирам няколко – това са моменти, в които съм щастлива, спокойна, с хора, които обичам, и се чувствам доволна от всичко, което имам, и горда от всичко, което съм постигнала (за това последното има още какво да се желае!).

10799680_10152818129381675_2099367936_n

#hiFIVE 1: Тук съм част от екипа и на сцената на първия TEDxMladostWomen през 2012: защото има толкова жени, за които си струва да се говори и да се покаже какво са постигнали, да бъдат давани за пример и да вдъхновяват следващото поколение.

10754972_10152818129701675_680666820_n

#hiFIVE 2: Рим – един много студен зимен ден с палтото на мама (тя сама си го беше ушила) – позирам на сестра ми, която трябваше да прави проект с черно-бели снимки – домашно за художествената гимназия, която завърши там.

10808279_10152818129706675_417985633_n#hiFIVE 3: Всеки път, когато пътувам и откривам по нещо ново.