Skip to main content

Стрийт стайл трендове от модните седмици

Модните седмици приключиха преди известно време, но все още сме на тази вълна. Ние, модните редактори на Fashion Days, продължаваме да се вдъхновяваме от новите трендове, на които бяхме свидетели не само по модния подиум, а и по улиците. През последните няколко години стрийт стайл модата се превърна във важен фактор и фешън барометър, така че няма как да го подминем или да не го приемем на сериозно. Видяхме актуалните тенденции през погледа на едни от любимите ни стрийт стайл звезди (да, такива наистина съществуват!) и все повече набираме смелост да опитаме някоя от техните щури идеи. Но нека първо хвърлим поглед върху кратката история на стрийт стайл модата като феномен и кои са най-важните й правила!

seventies01_610

1. ПланиранеМоже би отстрани не изглежда точно така, но нещата в стрийт стайл модата не се случват стихийно, a са плод на доста планиране. Хората, които желаят да бъдат заснемани, предварително подготвят детайлно своя аутфит (хей, понякога говорим дори за цели седмици работа!). Повечето дрехи се наемат и наподобяват тези от подиумите. Естествено, че се носят еднократно.

2. ЗвездитеСтрийт модата си има своите селебритита, които често са финансово подкрепяни от модните брандове, за да промотират техни продукти. Защото, както знаем, фотографите на улична мода нямат търпение да уловят стрийт стайл звездите в кадър.

coats01_610

3. КолаборацииСтрийт стайл звездите обожават творенията на млади дизайнери и често им дават публичност. Съгласете се, това е чудесен начин да се кооперират усилията им и да има полза и за двете страни.

4. Опознай фотографа си!В началото на играта, наречена улична мода, всичко се е случвало в името на спонтанността. Да уцелиш точния момент, когато вълнуващият аутфит се показва изпод палтото; да уловиш мига, в който моделът грациозно се движи, за да се качи в такси; или пък да запечаташ две усмихващи се, разкошно облечени момичета в момент на сладки приказки - никак не е лесна задача. Сега обаче всичко се планира внимателно между стрийт стайл звездата и фотографа. Не е лошо също да познаваш стила на всеки фотограф и съответно как ще те представи на кадрите си.

accessories01_610

А ето и последните тенденции, които видяхме, и мигом заобичахме след появата им по време на модните седмици:

1. Ах, седемдесетте!Да, те отново са тук. Седемдесетте години. Не само по модния подиум, но и по улицата – нашите стрийт стайл музи са силно привлечени от този тренд. А вие?

2. Луди палтаЕдно от най-великите неща, забелязани в рамките на модните седмици тази зима, е безкрайното многообразие от луксозни и красиви палта и якета. Улицата, ах, тази муза!

3. Ярки аксесоариКогато става дума за аксесоари този сезон, всичко е възможно и вероятно. И принципът е: колкото е по-ярко, изпъкващо и забележимо, толкова по-добре!

seventies02_610coats02_610accessories02_610

Кой е вашият любим стрийт стайл тренд? Вижте също нашите пролетни тенденции в сайта на Fashion Days.


Credits: Getty Images