Skip to main content

Как визията се променя от обувки с висок ток?

FTD_ariely

Вече стартира нашата кампания за Пролет/Лято 2016, а посланието в нея е едно: TIME TO CHANGE! Предизвикваме и вас да внесете промяната в ежедневието си и да опитате поне за 21 дни да носите нещо различно. Ако случайно решите да заложите на обувки с висок ток, вижте какво споделя за тях в своята книга 'Irrationally yours' Dan Ariely - професор по психология и поведенческа икономика. Хвърлете поглед и на симпатичните улични визии, в които високият ток заема ключово място.

Dan,Защо смяташ, че мъжете се впечатляват от дами, които носят обувки с висок ток?

Dan Ariely: "Има много възможни причини. На първо място, високите токчета променят вида на една жена. Чрез тях тя се отличава. На второ място, обувките с висок ток правят жената по-висока – издължават силуета ѝ, като по този начин пропорцията височина/ширина се променя. На трето място, високият ток променя формата на дамския крак – прави го да изглежда по-тънък, а мускулите се очерават повече.Уверен съм, че има и други причини! Но лично за мен обяснението е по-просто: високите токчета привличат господата съвсем несъзнателно. Мъжете смятат, че жените, които носят обувки с висок ток, ще им избягат по-трудно! "

collage_heels_1

collage_heels_2

Как мислите вие? Кога залагате на високи токчета? Колко дни подред можете да ги носите?Споделете с нас и вижте нашата красива селекция за уверени крачки тук!


Credits: Getty Images