Skip to main content

От 9 до 5: съвети за корпоративна визия

Черно и бяло или как да преосмислим класическите форми, за да бъдем елегантни, спазвайки кодовете в офиса?

Заедно с Ванина Хаджийска от Style Inspiratrice ще се спрем на няколко съвета за корпоративна визия, която неминуемо е част от летните ни гардероби!

Styleinspiratrice_FashionDays_9to5 (2)

Лято, слънце, море, офис...Сезонът, в който изпитваме естествен порив за лекота, effortless chic и малко дързост във визията. Дори и когато се налага да спазваме норми в дрескода в офиса, има начин да подходим креативно и да се чувстваме добре.Вечната класика черно и бяло е един сигурен съюзник в нашия подход. Как обаче да я разчупим и направим по-оригинална?

1. Обърнете представите: общоприетата схема е бяла (светла) горна част и тъмна долна. Нека направим точно обратното!

2. Направете препратка към лятото със стилен черно-бял прочит на вечното моряшко райе!

Styleinspiratrice_FashionDays_9to5 (6)

3. Изберете нетрадиционна за офиса материя – фина дантела, която се вписва чудесно във визията, без да се натрапва. Придава изтънчен и непреходен вид!

4. Заиграйте се с пропорциите! Знаете ли, че миди дължина на полата стои чудесно с овърсайз блейзер! Малък трик: навийте небрежно ръкавите нагоре ;)

Styleinspiratrice_FashionDays_9to5 (4)

5. Чантата е в тон с цветовата комбинация, като нека бъде малка! Лято е, време е да ни е леко и да оставим големите багажи за други моменти! Опитайте да се вместите в малък обем – може да е трудно в началото, но си струва!

Styleinspiratrice_FashionDays_9to5 (5)6. И за финал – обувките! Нека те бъдат акцент в цялостния стайлинг, визуален магнит и своеобразна изненада. Този искрящ, свеж и актуален цвят ще допълни и надгради цялостната ни концепция.Готови сме!

Styleinspiratrice_FashionDays_9to5 (3)

Стайлинг:тениска Guess Jeans // сако Silvian Heach Collection // пола Nissa // обувки Nissa // чанта Ted Baker 


Снимки: Мартина Тодорова