Skip to main content

Разчупени форми, разчупени стереотипи

FTDТрудно можем да си представим как някой казва на Gigi Hadid, че със своите дълги крака, силует с извивки и коса на плажна изкусителка тя не е достойна да бъде модел. Но точно това се случи в началото на Paris Fashion Week и Gigi Hadid смело отвърна на коментара в Instagram: тя е горда от своите форми!

Gigi е лицето на хитови кампании за Topshop и H&M, освен това дефилира по ревюта на имена като Versace, Chanel и Marc Jacobs. Дори бе избрана да е главната героиня на плажния спектакъл за ревюто на Tommy Hilfiger по време на New York Fashion Week.

След изявите ѝ през седмиците на модата в Париж, Ню Йорк и Милано, извивките на Hadid станаха обект на редица коментари в социалните медии. Gigi смело отговори на всички, които имат претенцията да разбират как трябва да изглежда тялото ѝ!

“Не, тялото ми не е като това на другите модели от ревюто. Аз съм представител на жените с такива тела, каквито преди не се приемаха в света на висшата мода.“

insert gigi at NYFW

Споделяме с вас нейното искрено отворено писмо в Instagram – вдъхновение за дамите с извивки, които трябва да обичат своите тела. „Да, имам гърди, имам корем, имам дупе, имам бедра, но не изисквам специално отношение заради тях. Влизам безпроблемно в стандартни размери.“ Това написа моделът в писмо от 323 думи, което озаглави „присъда от социалната медия“.

“Злобните ви коментари не ме карат да променя тялото си, не ме карат да отказвам на дизайнерите, които ме искат в ревютата си, и определено не променят мнението на дизайнерите за мен. Ако ме искат в ревюто си, там съм; ако не ме искат, не съм“, написа Hadid.gigi letterInstagram @gigihadid

Моделите с по-пищни форми определено са част от модната индустрия в днешно време – те са на кориците на най-четените списания и по подиумите на най-престижните ревюта. Едни от най-впечатляващите дами, които не се страхуват да покажат извивките си, са Crystal Renn, Saffi Carina, Jennie Runk, Tess Munster, Tara Lynn, Ashley Graham, Robyn Lawley, Justine LeGault, Candice Huffine и Velvet d'Amour

collage +size models

Crystal Renn, Candice Huffine, Ashley Graham

От друга страна, най-добрата приятелка на Gigi – известният модел на Victoria's Secret Taylor Swift – е наричана от медиите анорексичка. Явно никой не е застрахован от негативните коментари, нали :)

Подготвихме специална селекция от модели за подчертаване на чаровните форми – вижте ги ТУК, във Fashion Days!


Credits: Getty Images