Skip to main content

ТЕНДЕНЦИИ ЕСЕН 2015 – LAYERING

Отново е онова време от годината: лятото бавно отива към своя край, а докато чакаме септемврийското издание на любимото модно списание, погледът ни се насочва към най-готините тенденции на Есен 2015. Имаме супер новини за вас – тенденциите тази есен ще бъдат още по-вълнуващи, по-цветни и по-забавни!

В тази поредица от постове ще ви покажем тенденциите на Есен 2015, за да сме сигурни, че ще откриете своя фаворит между новите попадения.

Направете крачка към есента с Fashion Days!

Новите луксозни материи и трикове за layering са глътка свеж въздух тази есен, защото напълно улавят най-доброто от модата за студените дни. А това са безкрайните възможности да играем с пластовете дрехи този сезон. Когато трябва да се въоръжите с повече дрехи в борбата срещу студа, това може и да не бъде досадно, напротив, позволява да изразите своята индивидуалност и креативност, съдържа елемент на игра. Дали тази текстура пасва на този или онзи цвят? Мога ли да нося яке и жилетка едновременно? Защо пък не? Да, ако ви допада – носете се така!

Най-вдъхновяващото в този стил е неговата либералност и пространство за експерименти – колкото повече елементи напластите, толкова по-добре сте решили задачата! Изберете луксозни, ярки материи, миксирайте различни принтове и текстури в един аутфит. Вместо дебело палто носете повече пластове леки дрехи и, разбира се, не забравяйте аксесоарите! Сладурски шапки, ръкавици в ярък цвят, както и колани, шалове и чорапогащници със забавни мотиви – перфектен начин да покажете този стил! Go crazy, съветват модните гурута!

Dsquared2 Chanel Michael Kors

Dsquared2/ Chanel/ Michael Kors

Семплият начин да оползотворите този тренд в хладните септемврийски дни? Започнете с класически идеи като пола върху панталон, пола върху рокля, кроп топ върху риза, туника с рокля. По модния подиум видяхме Thakoon, DKNY, Michael Kors, Chanel и Lanvin, които са истинско вдъхновение за този тренд.

DKNY Lanvin Thakoon

DKNY/ Lanvin/ Thakoon

Има ли нещо по-забавно от това да облечеш различни, но пасващи си есенни принтове в един аутфит? Този стил е колкото готин и актуален, толкова креативен и експресивен, ако подберете подходящите принтове! Вземете пример от Botega Venetta и Etro как се става господар на layering.

Botega Venetta Burberry Etro Ralph Lauren

Botega Venetta/ Burberry Prorsum/ Etro/ Ralph Lauren

Вижте също и нашите съвети за есенните color block тенденция, пастелни нюанси, 70-те години!


Credits: Getty Images