Skip to main content

Директно от модния подиум: трендовете на 2016 – част 1

ftd

Сезон Пролет-Лято 2016 е времето, в което непредходните модели от гардероба се преоткриват по нов начин, минималистичният шик и пищният дизайн вървят ръка за ръка, а неутралните нюанси и ярките цветове съществуват в съвършена хармония.

Mioara Roncea, модният редактор на Fashion Days, подбра трендовете на 2016 – такива, каквито тя ги вижда през своята призма. Разгледайте онези 10 ключови попадения, които със сигурност ще фигурират в нейния гардероб!

"Както видяхме при Michael Kors, Altuzarra и Joseph, костюмът е добра отправна точка. Той беше представен в разнообразни вариации, но според мен трябва да заложите на модел с дълго сако и панталон със свободна кройка.

Температурите и емоциите ще са все по-горещи, ето защо полата с цепки е задължителен елемент. Тази на Anthony Vaccarello е просто удивителна, но нямаше как да не забележа и моделите на Altuzarra и Peter Pilotto.

Металните елементи като част от перфектния аутфит бяха най-добре представени в колекцията на Loewe. Моят избор е блестящата алтернатива на малката черна рокля... само че със сребристи ресни.

insert apparel

Елементите, наподобяващи бельо, фигурираха в много от последните ревюта, особено върху рокли с различен дизайн. Моят любим от всички тях е на Alberta Ferretti и е в лек викториански стил.

Панталонът с висока талия със сигурност е нещо, което трябва да добавите към гардероба си. Дизайнерите ни показаха, че ще е актуален през новия сезон – само погледнете колекциите на Tod’s, Martin Grant, Loewe и Alexis Mabille.

Какво има между палтото и блузите? Елек, разбира се. За мен любим е този на Stella McCartney, грабна ме заради своя удължен и свободен дизайн.

insert accessories

Когато става дума за аксесоари, белите чанти и златистите гривни с ресни бяха перфектната комбинация от ревютата за пролетно-летния сезон, а Loewe – брандът, чиято специалност са кожените модели – я пренесе на следващото ниво, където свежото среща изтънченото.

Кои са обувките на новия сезон? За мен това са удобните чехли! Моделът със семпъл дизайн може да е ваш верен съюзник от офиса до вечеря с приятели и стои чудесно с вечните класики в гардероба.

Всички сме наясно колко добре се вписва Alessandro Michelle в Gucci, а аристократичната чанта е едно от най-добрите постижения на дизайнера. Подбраните материи и материали определено изпъкват, а тази чанта е истинска инвестиция!

Вероятно е очевидно, че слънчевите очила за задължителен елемент за следващия сезон, и все пак онези с масивен дизайн са за предпочитане. Личният ми фаворит е моделът на Stella McCartney – микс от невероятен стил и защита от слънцето."

Следете нашия блог The Daily Issue, където следващата седмица ще ви представим втората част от поредицата Директно от модния подиум: трендовете на 2016!


Credits: Getty Images