Skip to main content

Училище за мода: ревю на млади дизайнери от НБУ

1Веднага след суматохата на баловете поглеждаме към края на учебната година за тези, които вече са прекрачили прага на университета. И понеже дизайнът е наша запазена марка, надникваме зад завесата (буквално) на годишното модно ревю на студентите от НБУ. Тази година младите дизайнери показаха своя прочит модата и дизайна, като неведнъж предизвикаха вълна от аплодисменти сред публиката.

2
3

Това, което ни спечели, бяха провокативните решения, играта с материалите и фината акробатика с аксесоари в тоалетите. Преобладаваха геометричните силуети, монохромните визии и осъзнатата дързост, присъща на младите творци. Смелите комбинации на кожа, неопрен и ефирни материи ни показаха, че въображението отново превъзхожда модния аскетизъм, а оригиналните акценти във вид на минискулптури от безопасни игли и луминесцентни елементи ни накараха да се усмихнем със задоволство. И то широко.

6
4

Пожелаваме на младите дизайнери да не спират да „обличат“ идеите си в толкова красиви дрехи, а на нас – да виждаме все повече ентусиазъм и неподправен талант по подиумите. На добър час! :)


Снимки: Plamen Andreev Photography