Skip to main content

Фестивален грим с Алина Манова

Blog


Сезонът на фестивалите кипи с пълна сила. И винаги ни е тръпка и вълнение да изберем следващата си визия, в която ще танцуваме пред големите сцени. Фестивалните трендове вече те очакват в сайта ни. А блога ни запазихме за гримьора Алина Манова и нейните съвети за убийствен фестивален грим.


Alina Manova


Алина е сред топ имената в своята сфера. Нейните гримове украсяват десетки корици и фотосесии за списания като Amica, Grazia, Eva, Elle и още много други. Тя се грижи за безупречната визия на много от популярните музикални звезди и артистичните им превъплъщения на сцената и в техните клипове. Част е от екипа на фотосесии за кампании в България, Италия, Англия, Германия, Исландия.


Вече имахме удоволствие да се срещнем с нея на терен за снимките към пролетната ни фотосесия. А днес ни гостува, за да ни покаже и разкаже повече за горещите тенденции при фестивалния грим. Оставяме думата на нея:

ТРАЙБЪЛ

Трайбъл елементите в грима за фестивални събития и визии са много силен тренд. Същото се отнася и за разнообразието от текстури, които може да използвате – бои за лице и тяло, всякакви пигменти както с матов, така и с металически финиш, цветни моливи за очи, течни сенки и пр.


tribal


Най-хубавото на този тип грим, е че може да развихрите въображението си, като не се ограничавате с правила за техники и симетрия.

Чудесно ще е, ако инкорпорирате грима и в концепцията за прическата си, за да завършите цялостната визия.


gold


tribal2


АКСЕСОАРИ

Тенденция е да се използват все повече брокат, камъни, перли и всякакви други аксесоари към грима, за да бъде дори по-силен и атрактивен. Лесно се фиксират към кожата с лепило за мигли.

Много актуални са графичните разработки на очите със смело изтегляне към слепоочията. Като можете да посягате към всякакви активни цветове за основа и след това да завършите с избраните в моно или различен цвят кристали.


chrystals


Друг интересен и отново набрал скорост съучастник към грим визията, са различните мрежи, както и ефектът “мокър” клепач. Него можете да постигнете с мазни сенки и  всякакви глосове и олио за лице и тяло.


olio


Този сезон все повече се обръща внимание на ЛУНИЧКИТЕ. За гримьорите те винаги са били огромен бонус към лицето на модела, както и инспирация за различен подход към грима.

Разбира се, ако нямате, можете да се сдобиете с лунички с помощта на моливи за очи и сенки в земни топли тонове, като ги разнесете по лицето.


lunichki


ЦВЕТНИ АКЦЕНТИ

За по-минималистично настроените дами силен тренд е да се заложи на чисто лице, само с един акцент в грима.

Опция е омбре червилото с активни и искрящи цветове. Като този сезон фуксията ще е на челна позиция.
Цветните мигли отново са актуални, като не е задължително да са еднакви и на двата клепача, та дори и на двете очи.


lips


Друг по-артистичен подход, вдъхновен от модните фотосесии, е да обагрите бузите, скулите или слепоочията в червени или акварелни нюанси. Не е задължително да имате подобен цвят руж, можете да подходите креативно и да използвате червило, като го блендирате или с четка, или с пръсти и потупващи движения.


blush


И не забравяйте – най-важното е да се забавлявате с грима, той да ви носи свобода и самочувствие. Не следвайте сляпо правила и трендове, а ги съобразете с вашите индивидуални черти и усещане за красота.


Заслужава си да следите проектите на Алина за вдъхновение в Instagram и в личния ѝ сайт: https://alinamanova.com

Благодарим за кадрите в блога на Георги Андинов:
https://www.instagram.com/georgiandinov/  
https://andinov.com