Skip to main content

Как да носим пухени якета този сезон

Добре знаем, че якето с пух не се счита за нещо секси. Въпреки това, щом температурите станат съвсем ниски, желанието за топлина взема превес и тези пухени якета изведнъж изглеждат най-примамливата оферта. Ако все пак отказвате да загубите женственото излъчване, изберете модел с вталена кройка за по-тънък силует. И стоплете душата си с тези хубави пухени якета.

Редица модни икони, редактори и известни личности се разходиха с пухени якета на New York Fashion Week, без да забравят да ги комбинират с прилепнали панталони, рокли, обувки с ток и всевъзможен блясък. Ето защо този извън-ски-пистата-аутфит е преоткрит и лесно се адаптира към личния ви стил. Това ни доказаха и дизайнерските колекции на ревютата за сезон Есен/Зима 2015.

insert 2 pufferFendi, Christopher Raeburn, Rag&Bone, Moschino

Винаги има начини така да съчетаете готините пухени якета, че да се превърнат в уникална придобивка, която обожавате да носите. Ще ви бъде топло и същевременно ще изглеждате стилно – само следвайте съветите, които нашите модни редактори изготвиха за вас!

1. Ако има момент, в който да заложите на спортна визия, това е сега. Суитшърти, кожени обувки, цветни нюанси и актуалните къси топове са идеални допълнения към свежото пухено яке.

2. Определено не бихме ви посъветвали да добавите пухени якета към елегантна рокля, но за сметка на това те са супер акцент при прилепнала къса пола или плетени модели. Добавете към целия аутфит зимна нотка – заложете на платформи с връзки и високи чорапи.

3. Комбинирайте с пуловер тип рокля, чорапи и класически боти. По този начин пухеното яке е не само източник на топлина, а и подходяща дреха за удобство и комфорт. Прибавете чанта от велур: тя е еднакво подходяща както за офиса, така и за лежерен уикенд.

4. Най-добрият начин да носите пухено яке, без да изглеждате старомодно, е под есенното палто! Така сте в крак с тенденциите, защото резултатът е luxe layering. Всичко ще свърши работа – от яке с деним до пончо или елегантно вълнено палто.

insert 1 pufferРазгледайте нашата селекция от пухени якета ТУК!


Credits: Getty Images