Skip to main content

MET GALA – модните Оскари

Met Ball е ежегодно дарителско събитие, набраните средства от което са в полза на Metropolitan Museum of Art's Costume Institute вNew York. Накратко, Met Gala наподобява нощта на Оскарите, само че фокусът му е мода. Темата тази година бе обвързана с Китай: „China: Through the Looking Glass“, затова и някои критици надигнаха вой, опасявайки се, че това ще се отрази на стила на събитието и неговите гости. Можете да прецените за себе си дали височайшите гости са се справили стилно и адекватно с модната задача.

Тези от вас, които се опитват да открият новите трендове в събития като Met Gala, може би ще кажат, че Derriere е нещо като новата Décolleté. Забелязахме ефирни и прозирни тоалети от шифон, които разкриваха щедро прелестите на своите притежателки (не можем да пропуснем вечното присъствие на Kim Kardashian в бяла рокля на Roberto Cavalli, Jennifer Lopez в обилно украсена червена рокля на Atelier Versace, както и полуголата Beyonce в рокля от пайети на Givenchy).

collage_close-up_MET_610 px

Малко по-различен се оказа подходът на Solange Knowles към избор на тоалет за Met Gala събитието – просто Solange се отличи сред хаоса от дракони и плисирани копринени поли с принт мотиви. Тя се появи с великолепна рокля, наподобяваща хартиено китайско ветрило по своята конструкция. Е, може би малко по-трудно и некомфортно за носене, но при всички положения нестандартна и забележителна.

В случай, че имате нужда от малко повече факти: роклята на Rihanna е ръчно изработен couture от китайския дизайнер Guo Pei. Сякаш някоя китайска дама е работила цели две години, за да създаде материята на внушителния тоалет. Още един любопитен факт: Rihanna е закупила дрехата онлайн! Оставяме на вас да прецените доколко ви допада, защото критиките за нестандартното решение на певицата не закъсняха. :)

Споделете кои са вашите Топ 3 тоалета от червения килим!

Amal Clooney in Maison MargielaBee Shaffer in Alexander McQueenJennifer Lopez in Atelier VersaceLady Gaga in BalenciagaBeyoncé in GivenchyKim Kardashian West in Roberto CavalliKendall Jenner in Calvin Klein CollectionDakota Johnson in Chanel Haute CoutureRihanna in Guo PeiSolange Knowles in GilesKatty Perry in MoschinoMadonna in MoschinoJennifer Lawrence in Dior CoutureAnne Hathaway in Ralph Lauren


Credits: Getty Images