Skip to main content

My lucky 13 и Биляна Славейкова

Мислиш, че съм страшна късметлийка?! Напълно си прав! Но не е обикновен късмет, Касандра е.

https://www.instagram.com/p/BLc52YHFoe8/?taken-by=bibons

Аз съм от тези хора, които упорито, ежедневно и разбира се лишено от дори минимален резултат се самонавиват, че трябва да пораснат. Старая се да се държа като възрастен, да мисля в хоризонт над три дни и да не ходя да разхождам кучето с един пуловер от седми клас и долнище от коледна пижама на Gingerbread Man. Не е хипстърско, просто е грозно. Та, вземането на решения е едно от основните занимания в живота на възрастните. Някои използват техники като "квадрат на Декарт". Други се допитват до експерти, психолози, ментори. Моят подход в напечени ситуации е този на съвършено зрелия човек - ези-тура.

https://www.instagram.com/p/BL5SCwzlFGV/

И така създадохме Касандра. По смътен спомен е кръстена от Тео Чепилов на една ясновидка от филм на Woody Allen, както и на всички останали себеуважаващи се ясновидки. Все пак не може да си ясновидка и да се казваш Силвия или Йорданка, например, просто не е сериозно. Та, Касандра е монета за ези-тура (за предпочитане левче, въпреки че няма данни за отклонения при други валути). Да предположим, че имаш да вземеш решение, което ще има импликации от тежък характер върху живота ти в следващите два дни, а именно, "да изляза ли в петък вечер". Не губиш излишно време, а питаш Касандра. Друг пример, валиден особено при жените в прозорец 15-25 години - "Пешо или Гошо?". Спри да мъчиш хората - питай Касандра!

Хвърляш монетата и каквото се падне, това е - все пак Касандра знае най-добре. Добре е преди да започнеш да си изясниш кое е ези, кое - тура. Мислиш си, "че кой не знае" -­ изненадващо много хора. Ако все пак имаш дори минимално колебание, препоръчвам да се придържаш към лаишката терминология - цифричката или "другото" (в случая на левчето - Св. Иван Рилски). Важно правило, което трябва да приемеш от ден първи е, че с категоричността на Мачете (не ножчето, а онзи от филма на Родригез), Касандра казва, каквото има да казва, само по веднъж - тоест нямаш право да повториш въпроса си нито с разместен словоред, нито на развален немски, нито й пука, ако ще да можеш да го изпееш във високия регистър. Просто не минава. Може би, казвам "може би", единствената вратичка в закона е да я попиташ "сигурна ли си?". Когато десет пъти поред каже "да" просто запази капка достойнство, приеми съдбата си и не му звъни на този тип повече. Иначе е търпелива и не би си позволила да мрънка, че задаваш безкрайно тъпи въпроси.

https://www.instagram.com/p/BK2tq3yApOU/

В живота ми Касандра има своите съдбоносни включвания по казуси с различна степен на важност - от кецовете или токчетата до дълбоко емоционални дилеми, които иначе биха коствали дълги безсънни нощи и купища салфетки на вятъра (защо да си го причинявам). Въпреки че нещата не винаги вървят по мед и масло, това което мога да кажа в защита на Касандра и нейното високо ниво на професионализъм е, че в дългосрочен план все се оказва права. Винаги, когато се правя на недоразбрала и игнорирам мъдрия й съвет попадам в ситуация от типа "казах ли ти?". Касандра знае дали ще вали по-добре от Емо Чолаков. Касандра знае Лудогорец или Базел. Извинявай, последното всички го знаем.

https://www.instagram.com/p/BI7h2YZgTQr/

И понеже е напредничава и таргетира милениали, Касандра се е адаптирала към новите условия и можеш да я свалиш тук.

Питай Касандра, после ще ми благодариш.

Иначе съм човек, който не вярва дори в зодии...

Текст: Биляна / Снимки: Instagram


Открийте модела, който ви носи късмет – днес е вашият щастлив ден!Във Fashion Days ви очакват хиляди продукти на специални цени – вижте ги тук!

Кампанията е валидна за периода 13 ноември, 08:00 ч. до 14 ноември, 23:59 ч.