Diesel

608 продукта

Diesel

Създадена през 1978 г., Diesel e една от водещите марки за дънково облекло в света. Renzo Rosso и неговият бивш мениджър Adriano Goldschmied изграждат основната концепция на бранда, а именно да не се следват сляпо модните тенденции. Двамата обединяват усилията си, за да създадат компания, която предлага на клиентите нови и екстравагантни продукти. От 1985 г. Rosso придобива пълен контрол върху Diesel, а през 1996 г. в Ню Йорк е открит и първият магазин на марката.

През 1988 г. Wilbert Das се присъединява към компанията като Творчески директор. Оттогава Diesel започва да предлага както мъжки, така и дамски колекции от облекла, парфюми, очила, бельо, обувки, кожени облекла и продукти за дома. Специално внимание се отделя и на спортните модни линии Diesel Black Gold, Diesel Kid и 55 DSL.

Моделите на бранда имат уникален дизайн, вдъхновен от космополитния лайфстайл. Философията на марката се състои в това да променя света чрез модните тенденции. През годините Diesel продължава да бъде пионер в изработката на дънково и спортно-елегантно облекло. През 2008 г. брандът обединява усилията си с Adidas, за да създадат специална колекция от деним. Колаборацията с Fiat води до производството на ограничена бройка от 500 коли Diesel.

Днес продуктите на марката се продават в близо 80 държави. Diesel продължава да се развива благодарение на градската култура и младежкия дух.