Fila

409 продукта

Fila

Filа е основана през 1911 г. от братята Fila в Биела, Италия. Черпейки вдъхновение от своята родина, двамата се стремят да произвеждат материи, комбиниращи лукс, изкуство и функционалност. Тяхната философия, основаваща се на иновативността, превръща Filа във водещ световен производител на спортни стоки. Неслучайно името на бранда винаги се асоциира с шампиони.

През 20 век, две личности се заемат да изведат Fila на друго ниво – Pier Luigi Rolando и Alessandro Galliano. Основавайки се на разбирането, че спортът е начин на изразяване чрез движение, а спортното облекло допълва това движение, те започват работа върху създаването на материя, следваща движенията на атлета. Така през 1972 г. е пусната първата колекция за връхни облекла, а Fila вече ясно заявява своите позиции в индустрията.

Винаги в крак с най-новите и дръзки иновации в модата, вече синоним за съвършенство, Fila е марката, която представя съвременни и актуални модели, носени не само от международно известни атлети, но и от ценители на модата.

Най-добрите платове в комбинация с италианското майсторство са наследството на бранда и същевременно - доказателство, че красотата на спорта е в свободата на движение.