Emporio Armani

227 продукта

Emporio Armani

Giorgio Armani е едно от имената, превърнали се в институция в историята на модата. Той е роден през 1934 г. в Пиаченца, Италия и започва първите си стъпки като дизайнер през 1964 г., сътворявайки мъжката модна линия за Nino Cerutti. Едва през 1975 г. е поставено несигурното начало на личния лейбъл, за да достигне мащабите на империята, която познаваме днес: Giorgio Armani Prive, Emporio Armani, Armani Casa, Armani Beauty и Armani Jeans. Това е само малка част от списъка брандове, който заедно може да наречем Шедьовърът на Giorgio Armani.

Човекът, който направи същинска революция на модния подиум през 80-те със своето неструктурирано сако – нестандартна кройка с тесни рамене и разкроена долна част, е верен на стила си и остава прецизно последователен в своята работа.
През 1981 г. е представена първата му модна линия Emporio Armani, като фокусът пада изцяло върху младата аудитория. Този феноменален моден лейбъл, който подсказва за революционния си характер още с името си, се развива и израства през годините, за да се превърне в символ на динамиката и необуздания младежки дух. Emporio Armani в своята същност е модерен и тенденциозен, като всяка година представя нов прочит на същите акценти, пречупвайки ги през призмата на оживената градска култура. Това е невероятно съчетание от прет-а-порте линия за облекло и цялостна линия от аксесоари, но и нещо повече – единствената линия, в която може да се разпознае гениалният почерк на дизайна на самия Giorgio Armani.

Armani е известен още с безбройните си колаборации с Холивудската филмова индустрия, както и с множество известни личности като David и Victoria Beckham, Cristiano Ronaldo, Megan Fox и Rihanna, взели участие в кампании на лейбъла. Заедно с Reebok създават специална спортна колекция дрехи и аксесоари под името EA7.

От Лондон, Париж и Ню Йорк до Мадрид, Сидни и Сао Пауло представителства на бранда могат да бъдат открити по цял свят.