Polaroid

498 продукта

Polaroid

Иновативната технология в изработката на стъкла чрез поляризация поставя началото на една от водещите марки за очила - Polaroid. През 1929 г. Edwin Land патентова първия синтетичен филтър за поляризация на светлината. Същевременно Polaroid произвежда и първият изработен от човека поляризатор. Едва 8 години по-късно е учредена и компанията Polaroid Corporation, която и до днес запазва репутацията си на пионер в изработката на очила.

Развивайки дейността си, брандът се придобива популярност чрез технологията си за изработка на оптични стъкла. През 30-те на миналия век години са пуснати в продажба първите 3D очила. В средата на века е произведен и моделът Cool Ray, а през 80те години е създаден авиаторският модел, чиито стъкла могат да се сменят и са изработени с уникалната технология Thermofusion™.
Днес Polaroid предлага на своите клиенти разнообразна гама от слънчеви очила и рамки за очила. Всеки модел с логото Polaroid UltraSight™ е изработен с поляризация на стъклата, осигуряваща перфектна визия, защита и удобство.

Колекциите на бранда се отличават с непреходен стил и високо качество, съчетани с характерен за марката дизайн и изключителната обработка на материалите.

От 2012 г. брандът Polaroid Eyewear е част от Safilo Group - световен лидер в развитието на технологията за изработка на оптични стъкла.